вівторок, 20 лютого 2024 р.

Тиха акція "Ангели пам’яті"


До Дня пам'яті Героїв Небесної Сотні бібліотекарі Опішнянської бібліотеки провели майстер-клас з виготовлення паперових ангелів,що символізують душі загиблих борців за свободу та перемогу світла над темрявою.















Саме 10 років тому, 20 лютого 2014 року у середмісті Києва, зокрема і на вулиці Інститутській було вбито 48 майданівців. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками Революції Гідності і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року, назвали Героями Небесної Сотні.
Всесвітня тиха акція "Ангели пам’яті" у пам'ять про загиблих майданівців відбудеться не лише у Києві на місці масового розстрілу людей, а й в українських регіонах та закордоном. Білих паперові ангелів пам'яті вдесяте небайдужі розвісять у різних куточках світу. Долучитися до тихої акції планують у Німеччині, Ірландії, Фінляндії, Греції, США, Туреччині та Великій Британії.
Акцію десять років тому ініціювала українська співачка та громадська діячка Анжеліка Рудницька й "Територія А".
Зробіть паперового ангела і символічно ушануйте пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великодні листівки своїми руками

  На Великодні свята хочеться подарувати якусь пам’ятну річ, яка буде ще довго нагадувати про цей день. Великодні листівки своїми руками – п...