вівторок, 20 лютого 2024 р.

Поетичні діалоги.Коло життя

 

17 лютого кафедра культурології ПНПУ імені В. Г. Короленка разом із громадською організацією «Об’єднані надією» провели соціокультурний захід в Туристично-інформаційному центрі з бібліотекою. Літературний вечір під назвою «Коло життя» познайомив присутніх з життєвим і творчим шляхом місцевої поетки Олени Носач.
Модератором діалогів був завідувач кафедри культурології ПНПУ імені В. Г. Короленка Олександр Лук’яненко.












Поезії Олени-це цілий всесвіт,коло жтття зі спогадів,сподівань надії та твердої впевненості в кращому майбутті наших рідних,родини та країни в цілому.
Олександр та Олена ділилися роздумами з приводу ролі митців у житті територіальної громади, дискутували щодо схожості та відмінності бачення світу поетами та їхніми сусідами. На діалогах лунали вірші про українські народні традиції та сімейні цінності, автори говорили про ностальгійність поезії, домінування пасторальної теми у творах, про постійність посилань на українську минувщину. У розрізі дискусії про віршування для і про дітей, митці згадували свої перші літературні проби, а також читали вірші, присвячені найменшим рідним. Разом зі слухачами О. Лукяненко та О. Носач мислили про магізм римованого слова та містичну випадкову пророчу роль поетів. Осібно тема розмови стосувалася творчості, пов’язаної з війною росії з Україною. Вона особливо злободенна, враховуючи, що й син опішнянської поетки нині захищає України у лавах ЗСУ. Пані Олена виконала пісню, написану як оберіг для свого сина та всіх воїнів України.
Голова громадської організації «Об’єднані надією» Роман Шестопал подякував опішнянам за їхню згуртованість, наголосивши на необхідності єднання навколо наведення порядку у своєму власному дворі, як у своїй малій сім’ї, так і у великій родині – громаді та державі. Він зауважив що національним духом, щирістю й теплом, які панували на зустрічі, треба ділитися з молодим поколінням, у чиїх руках буде життя громад у майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великодні листівки своїми руками

  На Великодні свята хочеться подарувати якусь пам’ятну річ, яка буде ще довго нагадувати про цей день. Великодні листівки своїми руками – п...