середу, 21 лютого 2024 р.

Ми мову називаємо святою

 Вітаємо всіх із Міжнародним днем рідної мови!

                               "Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову.
               Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна
                                             і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося,
                                                              то матимемо дуже невтішну перспективу".

                                                                                                                 Ліна Костенко

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято було започатковано в листопаді 1999 року на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в Парижі.


У світі налічується безліч мов. За попередньою оцінкою їх кількість становить близько 6 тисяч. Мова кожного народу самобутня, розкриває менталітет і традиції нації, формує свідомість людини. Знання мови допомагає розширити кругозір, глибше проникнути в культуру іншої країни.
Учені довели, що вік нашої рідної української мови – 7 тисяч років. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула. Для нас рідна мова – це не тільки безцінна спадщина, яка об’єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість, бо все, що створено нею, увійшло в скарбницю загальнолюдської культури.
Для всіх бажаючих та тих, хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови, наша бібліотека презентує тематичну книжкову виставку "Ми мову називаємо святою".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великодні листівки своїми руками

  На Великодні свята хочеться подарувати якусь пам’ятну річ, яка буде ще довго нагадувати про цей день. Великодні листівки своїми руками – п...