суботу, 9 березня 2024 р.

Що ми знаємо про Шевченка

 Тарас Шевченко залишив нам неоціненні духовні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до України, кликав сильних на подвиги, уселяв у слабких надію й віру. Тарас Григорович – завжди сучасний, актуальний, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Збагнути цей феномен – складне завдання. І розв’язати його можна, лише постійно звертаючись до рядків із творів Кобзаря.









До 210-ої річниці від дня нородження Великого Кобзаря для дітей-користувачів Туристично-інформаційного центру з Опішнянською бібліотекою було проведено цікаву вікторину "Що ми знаємо про Шевченка",а старші відвідувачі пройшли своєрідний тест-драйв зі знань життєвого та творчого шляху "10 запитань про Кобзаря".
Вагу великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Тарас Шевченко був і є символом опору російській експансії. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.
Боріться – поборете, Вам Бог допомагає! За вас правда, за вас слава, і воля святая!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великоднє деревце

  Друзі!Ви ще маєте час для виготовлення великоднього деревця разом з своєю дитиною. Пропонуємо вам ідею поробки на Великдень своїми руками ...