вівторок, 16 січня 2024 р.

Кіборги. Незламні. Сучасна історія.

 20 січня Україна вшановує «кіборгів» – військових, які захищали Донецький аеропорт від російського ворога.

Наприкінці весни 2014 року окупанти спробували захопити Донецький аеропорт, та українські десантники й спецпризначенці витіснили ворога. На січень 2015 року припали найкривавіші та найзапекліші бої. Тоді в результаті постійних масованих обстрілів танкових та артобстрілів впала диспетчерська вежа. Саме її зображення стало символом оборони Донецького аеропорту (ДАПу). В Донецьких терміналах на смерть стояли наші хлопці-українці з різних частин країни, міцно тримаючи для нас небо,серед них були і наші воїни-опішняни. Своєю власною кров’ю вони підтвердили, що схід і захід разом не лише в гаслах.
У різний час безпосередньо в аеропорту й на прилеглих об’єктах воювали спецпризначенці 3-го окремого полку, бійці 93-ї та 72-ї окремих механізованих, 79-ї, 80-ї, 81-ї, 95-ї окремих аеромобільних бригад, 1-ї та 17-ї окремих танкових бригад та 57-ї окремої мотопіхотної бригад, 90-го окремого аеромобільного та 74-го окремого розвідувального батальйонів, бійці полку «Дніпро-1» та українські добровольці. Багатьох із них відзначено державними нагородами, деяких — посмертно.


Працівниками Опішнянської бібліотеки підготовано книжково-ілюстративну виставку під назвою «Кіборги. Незламні. Сучасна історія.»
У представлених матеріалах виставки описані події,що тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року,сторінки героїзму та звитяги українських «кіборгів».




Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українських воїнів.Вони вистояли,не вистояв бетон!
Оборона Донецького аеропорту показала, що сила духу українців сильніша за російську зброю. Українські захисники можуть дати відсіч будь-якому ворогу, навіть якщо він має суттєві переваги… Оборона ДАПу змінила ставлення до України у світі.
Вічна пам’ять і слава захисникам України…
Вони – у нас в серцях та пам’яті. ГЕРОЇ не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великодні листівки своїми руками

  На Великодні свята хочеться подарувати якусь пам’ятну річ, яка буде ще довго нагадувати про цей день. Великодні листівки своїми руками – п...