четвер, 21 вересня 2023 р.

Я обираю мир

 21 вересня в Україні і світі святкують День миру в Україні та Міжнародний день миру. Головна мета цього дня полягає в пропагуванні мирних ініціатив і послабленні військової напруги. Рух за мир постійно переживає періоди спадів та підйомів. Лише на початку XX століття з'явилася ідея ненасильства відома як пацифізм. Однак її суть відома давно. Ще за 500 років до нашої ери Сіддхартха Гаутама (Будда) навчав, що не можна шкодити жодній живій істоті на Землі, а філософ Сократ стверджував що хороша людина ніколи не зробить нічого поганого іншій.

До Дня миру в Україні та Міжнародниого дня миру в ТІЦ з бібліотекою проведена акція "Я обираю мир".











Учасники акції виготовили паперових голубів із побажаннями миру та злагоди і закликали всіх людей вчитися робити добро людям і творити добро на Землі,жити у мирі та злагоді!
Наша земля вже десятий рік страждає від війни, яку почала росія. Ми пережили стільки випробувань і втрат, що справді можемо сказати, що розуміємо цінність миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україн...