пʼятниця, 12 травня 2023 р.

Мамине серце-як літнє сонце

 В травні українці традиційно святкують День матері.2023 року ця важлива дата припадає на 14 травня.

Запроваджене воно було указом президента України від 10 травня 1999 року. Це найважливіше сімейне свято, яке має свою цікаву історію.
Мама — найрідніша людина у житті кожного з нас. Вона перебуває поряд під час всіх найважливіших подій в житті, навчає нас першим словам, крокам та іншим навичкам.
Спасибі за ласку, за щире тепло
Недоспані ночі, турботи й добро.
Здоров’я міцного Вам зичимо щиро,
Любові і радості, злагоди й миру.
Запропонувала заснувати таке свято американка Анна Джервіс ще 1908 року.
Мама в нашій країні з давніх-давен вважалася справжньою берегинею домашнього вогнища і саме тою людиною, до якої діти завжди приходять за добрим словом, порадою та допомогою. І, хоча офіційно День матері з'явився в Україні порівняно недавно, шанують її українці набагато довше. До прикладу, в Канаді українська діаспора почала вітати своїх матерів ще на початку XX століття (1928 року), а в західних регіонах Україні така ініціатива з'явилася через рік після цього.

Цікавий факт: за часів Київської Русі і козаччини існувало свято — день Пречистої Діви Марії. Цього дня було прийнято вітати жінок, особливо матерів.


Напередодні свята в ТІЦ з бібліотекою оформлений літературно-мистецький колаж "Мамине серце-як літнє сонце".Увазі користувачів пропонується різноманітна література, яка стосується матері, як берегині домашнього вогнища, джерела ніжності, любові і краси; сім’ї, родини, виховання, дозвілля тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...