четвер, 27 квітня 2023 р.

Презентація книги Сергія Козлова та Анатолія Шевченка "Солдати Чорнобиля"

 Бібліотеки Опішнянської територіальної громади отримали у подарунок унікальне видання – книгу пам’яті «Солдати Чорнобиля».

В ТІЦ з бібліотекою відбулася презентація книги Сергія Козлова та Анатолія Шевченка «Солдати Чорнобиля».
Захід відбувся в дні вшанування пам’яті тих, хто постраждав від найбільшої екологічно-соціальної катастрофи ХХ століття. Масштаб і наслідки трагедії, спричиненої вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, закарбували в історії людства 26 квітня як Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф.
Герої України Микола Абраменко та Сергій Козлов під час презентації ділилися спогадами про ті буремні 100 днів, які віддали на захист життя мільйонів людей ціною власного здоров’я.











Презентована книга є унікальним виданням, адже вона створена на основі реальних розповідей учасників і фотоматеріалів. На думку одного з авторів Сергія Козлова, книга «Солдати Чорнобиля» має не тільки зберегти пам’ять народу про Чорнобильську катастрофу та віддати шану її ліквідаторам, а й змінити ставлення суспільства до рятувальників, яке дедалі частіше стає цинічно байдужим.
На презентації були присутні герої-чорнобильці,учні Опішнянського ліцею Опішнянської селищної ради,представники громадскості,жителі Опішнянської громади.
Щиро дякуємо рятувальникам за їхній подвиг, за те, що своєю перемогою над смертю додають переможного сенсу боротьбі українців у теперішній російсько-українській війні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...