пʼятниця, 25 листопада 2022 р.

Палає свіча пам'яті

 Дивуємося, як у сучасних реаліях вони, люди поважного віку, зокрема члени Громадської організації "Ветеран" та учасники гурту "Надвечір'я", стійко переносять складнощі та несприятливі обставини, з якими вкотре зіткнулася багатостраждальна Україна...
А все тому, що дехто з них на власні очі бачили, ну а більшість чули із перших вуст про страшні реалії минулого - як намагалися знищити наш народ голодом і загарбати нашу землю війною.
А нині забулося? Зовсім ні! Моторошно стає почувши страшні цифри та оповіді про події тих пекельних часів. І цей досвід, ці застереження потрібно передавати наступним поколінням. Це наша історія, в ній наша споконвічна боротьба за безцінний скарб - нашу землю, наш добробут, наше майбуття, які ми завзято боронитимемо від ворога.

До Дня вшанування жертв голодомору 1932-1933 років в Туристично-інформаційному центрі з бібліотекою провели годину-реквієм "Палає свіча пам'яті".



Голодомори, війни - випробування не для слабких.


       



💬"Важко було... І вижили! І стали сильними та дужими. І знаємо свою історію..." - Григорій Іванович Софієнко своїм виступом на заході-реквіємі "Не виплакані сльози Голодоморів", що проходив сьогодні із пам'ятної дати - Дня пам'яті жертв Голодоморів, торкнувся до найглибших струн душі кожного присутнього.
Ну а Микола Панасович Моргун додав віри у завтрашній день:
💬"Бережіть себе і рідних. Щодня дякуйте долі і Богу за кожен прожитий день. Складнощі? Подолаємо! Допомагайте один одному. І ми вийдемо з цієї війни сильнішими та мудрішими. Обов'язково переможемо і житимемо в мирі!"
Не забуваймо! Запалімо свічку пам'яті 26 листопада о 16:00, долучившись до вшанування пам'яті жертв Голодоморів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україн...