четвер, 3 листопада 2022 р.

Творчість крізь призму душі та серця

 Відома українська письменниця, ілюстраторка та сценаристка Ірен Роздобудько, яка 3 листопада відзначає свій ювілей,говорить:«…в кожному творі в той чи інший спосіб я кажу: «Життя – одне, воно – коротке, кінець – єдиний для всіх. А тому – живіть, а не пристосовуйтесь. І – думайте, що і навіщо ви робите».


Ірен Роздобудько – володарка титулу «Золотий письменник України». Таку назву носить почесна літературна відзнака, якою нагороджують найпопулярніших письменників України.

Ірен Роздобудько – успішна українська письменниця, авторка ілюстрацій як своїх книг, так і книг інших письменників. В її творчому доробку також збірки поезій, книжки для дітей, кіносценарії. Вона є лавреаткою та переможницею багатьох літературних конкурсів та отримала багато нагород, відзнак і премій.
Її ім‘я добре відоме тим, хто цікавиться творчістю сучасних українських письменників. Особливо прихильними до її книжок є жінки. Потужність та різноплановість літературного таланту мисткині справді вражають. Теми та жанри її творів є дуже різними – від детективних романів і до психологічних драм.
Ірен Роздобудько просто займається улюбленою справою, і можливо, саме у цьому нестримному бажанні і закладена формула її успіху. А ще – у таланті і великій працелюбності. У творчому доробку Ірен кілька десятків дуже різних книжок, серед яких легкі детективи, любовні, психологічні, сатиричні романи та навіть дитячі книжки, зокрема «Коли оживають ляльки», «Пригоди на острові Клаварен», «Дитинство видатних людей», куди увійшли п'ять біографій маленьких геніїв різних країн – Блеза Паскаля, Вольфганга Моцарта, Катерини Білокур, Чарлі Чапліна та Ганса Андерсена.
«Мерці» – перший досвід Ірен Роздобудько у жанрі психологічного трилера й перша перемога (друге призове місце в «Коронації слова – 2000»). Далі були: детектив «Пастка для жар-птиці» – отримав премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова – 2001» та одна з найвідоміших серед читачів книжок, психологічна драма «Гудзик», що отримала премію Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова – 2005». За книжкою режисер Володимир Тихий зняв однойменний фільм. А ще у списку нагород є спеціальна відзнака «Коронації слова – 2011» у номінації «Кіносценарії» за «Садок Вишневий…» – Ірен Роздобудько, Олесь Санін.


Запрошуємо до бібліотеки ознайомитися з творами відомої та успішної української письменниці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...