середа, 24 березня 2021 р.

ЯК НЕ ВТРАТИТИ ЧАС? ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

 

В Опішнянській бібліотеці до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом представлено книжкову виставку:

"ЯК НЕ ВТРАТИТИ ЧАС? ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ"




Щороку 24 березня відзначають Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Ця дата обрана не випадково, адже в цей день у 1882 році Роберт Кох оголосив про виявлення бактерії, що спричиняє захворювання. Відтоді було відкрито шлях до діагностики та лікування від туберкульозу.

Туберкульоз залишається одним із найбільш смертоносних інфекційних вбивць у світі. За даними ВООЗ щодня близько 4 000 людей втрачають життя від туберкульозу і 28 000 людей хворіють на ТБ. 

Туберкульоз – одне з найдавніших інфекційних захворювань, яке  характеризується утворенням в органах специфічних запальних змін. Він вражає практично всі органи і системи організму, але найбільш частою локалізацією туберкульозу є органи дихання.

Туберкульоз поширюється  від хворої людини до здорової через повітря. При кашлі, чханні або відхаркуванні хворі на легеневий туберкульоз виділяють в повітря бактерії туберкульозу. Для інфікування досить вдихнути лише незначну кількість таких бактерій.

Щорічно у світі захворюють на туберкульоз 8,8 млн. чоловік, з них – біля 1,4 млн. помирають. Туберкульоз є однією з 10 головних причин смерті в світі.

Понад 95% випадків смерті від туберкульозу відбувається в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

Всесвітній день боротьби з туберкульозом – це важлива нагода для підняття рівня поінформованості широких верств населення щодо даного захворювання.


Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...