вівторок, 23 березня 2021 р.

Всесвітній день книги і авторського права

 

Сьогодні, 23 квітня, світ відзначає Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто часом залишається «за лаштунками» книговидання.

Всесвітній день книги й авторського права святкують щороку з 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО обрала цю дату з огляду на її символічність для світової літератури.


Нині Всесвітній день книги й авторського права святкують у 190 країнах світу. Цього дня відбувається багато цікавих заходів. Зокрема, проголошення Всесвітньої столиці книги. Проводять виставки, громадські читання, симпозіуми, присвячені проблемам захисту інтелектуальної власности та книговидання.

Книжки – це тисячолітній досвід, який робить безсмертним рід людський на землі. 

 У Всесвітній день книг і авторського права вітаємо всіх  бібліотекарів,наших читачів,авторів та видавців чудових книг! Бажаємо  глибокого натхнення і легкого пера! Нехай ваш талант і надалі продовжує служити збереженню і примноженню духовного багатства кожної держави і світу в цілому! Зі святом Вас!


Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...