четвер, 20 серпня 2020 р.

Майорить Державний стяг-символ звершень і звитяг!

 

 

https://ktkt.stu.cn.ua/download/docs/pics/hols/24.08_2.png 

Бути українцем – значить пишатися своєю країною. Українці пишаються тим, що будують незалежну державу і духовно «повертаються» у родину народів Європи, виконуючи заповітну мрію багатьох поколінь українських патріотів. Тільки почуття любові й глибокої гордості за Україну разом із твердою вірою в її світле та величне майбутнє, у святість цієї прекрасної землі дає кожному українцеві, незалежно від того, молодий він чи сивий, чи живе він в Україні, чи в інших краях, право стверджувати: це моя країна, мій народ, моя Україна!

Одним із найважливіших елементів процесу становлення української державності стало визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності. Державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України та Державний Гімн України.

Український прапор – це символ пшениці в степах під блакитною аркою неба, який уособлює споконвічне прагнення народу до миру, праці, краси та багатства рідної землі.

 Упродовж історичного розвитку жовто-блакитний прапор був символом боротьби за національні й соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. Державний Прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення.

 Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року, а у серпні 2004 року Президент України підписав Указ «Про День Державного Прапора України», який щорічно відзначається 23 серпня.

 

https://svyat.kyivcity.gov.ua/done_img/b/23892.jpg 

Запрошуємо до Опішнянської бібліотеки переглянути колаж дитячих малюнків

"Майорить Державний стяг-символ звершень і звитяг!",

присвячений Дню Державного Прапору України.

(світлина минулих років)

https://m.day.kyiv.ua/sites/default/files/main/articles/26022015/24kartina3.jpg

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великоднє деревце

  Друзі!Ви ще маєте час для виготовлення великоднього деревця разом з своєю дитиною. Пропонуємо вам ідею поробки на Великдень своїми руками ...