четвер, 25 квітня 2024 р.

Під тінню Чорнобильського крила

 38 років тому, 26 квітня 1986 року, на території України сталася найбільша техногенна катастрофа в історії людства — аварія на Чорнобильській АЕС. На початку 2022 року росія використала територію Чорнобильскої зони відчуження і самої ЧАЕС у спробі швидко перекинути свої війська в Україну для штурму Києва.

Це день пам'яті мужніх людей — пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС — усіх, хто ціною власного життя у двобої з моторошним невидимим ворогом захистили людство від смертельної радіації.

До роковин Чорнобильської трагедії Опішнянська бібліотека пропонує вашій увазі книжкову виставку-спомин «Під тінню Чорнобильського крила».





Видання,представлені на виставці,містять статті, присвячені актуальним проблемам екологічної, енергетичної безпеки в Україні та світі; невідомим сторінкам Чорнобильської катастрофи; подоланню її наслідків, а саме: розв'язання економічних, політичних, психологічних, соціальних та інших проблем, пов'язаних з аварією у Чорнобилі; історичним прикладам інших техногенних катастроф та шляхам виходу з них; проявам міжнародної солідарності у вирішенні наслідків техногенних аварій тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великодні листівки своїми руками

  На Великодні свята хочеться подарувати якусь пам’ятну річ, яка буде ще довго нагадувати про цей день. Великодні листівки своїми руками – п...