пʼятниця, 24 листопада 2023 р.

Голгофа голодної смерті

 Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

День пам’яті жертв голодоморів у 2023-му припадає на 25 листопада.
Цього року ми вдруге вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями росії проти українців.
Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.








До Дня пам’яті жертв Голодомору в Опішнянській бібліотеці підготували та провели годину-спомин "Голгофа голодної смерті",присутні переглянули відео "Горить свіча", вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.Учасники заходу говорили про те, що святий обов’язок українців - об’єднати зусилля й зробити все можливе, щоб ці трагічні події ніколи не були забуті.Всі відвідувачі бібліотеки та учасники заходу були ознайомлені з книжковою виставкою-реквієм "Україна пам'ятає,світ визнає.." .

Долучіться 25 листопада о 16.00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів. Запаліть свічку пам'яті у своєму вікні на знак скорботи за загиблими та віри в перемогу України.
Пам'ятаємо. Єднаємося. Переможемо.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...