субота, 30 вересня 2023 р.

А ми тую козацьку славу збережемо!

 У 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.
Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції.
Українська армія береже імена героїв минулих епох – від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і вояків УПА. Тому у війську з’явилися назви легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого. Тяглість поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір “мазепинка”, нарукавний тризуб. Гасло “Слава Україні! – Героям слава!” стало офіційним вітанням українського війська.
Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці звоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів.
Війна формує та гартує українську націю. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, національну гідність.

Напередодні Дня захисників і захисниць України в ТІЦ з бібліотекою організували та провели низку акцій, подій та заходів. Розгорнута книжкова виставка "А ми тую козацьку славу збережемо!",проведена пізнавальна гра "Слава козацька не вмре, не поляже",презентовано онлайн-перегляд "Борці за волю України".





Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу.💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...