середа, 29 березня 2023 р.

Мова-як головна ознака ідентичності

 Бринить-співає наша мова,

Чарує, тішить і п'янить..

                Олександр Олесь

Рідна мова починається з маминої колискової, з батьківського мудрого слова-поради, з пісні, з жарту, з любові.Тільки словами рідної мови можна передати те, що відбувалося багато століть тому. Вона вміщує в собі весь світ, який сповнений дива, незвичайних почуттів та краси.





Сьогодні з каскадом цікавих повідомлень "Мова-як головна ознака ідентичності" завітали до Центру надання соціальних послуг Опішнянської селищної ради на спілкування з предстаниками старшого покоління.Присутні дізналися багато цікавинок з історії,походження,розвитку та сучасного стану нашої рідної мови.
В спілкуванні час минає дуже швидко,а думка про те, що після виходу на пенсію життя тільки починається, не здається сумнівною, коли дивишся на підтягнутих, енергійних, усміхнених пенсіонерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація книг Олени Щербань "Весільні традиції полтавських сіл:Опішня,Велика Павлівка,Тарасівка та Великі Будища" та «Триста шістдесят п’ять БОРЩиків»,

  Сьогодні до нас в Туристично-інформаційний центр з Опішнянською бібліотекою завітала Олена Щербань – відома українська етнологиня та етног...