вівторок, 28 червня 2022 р.

Держава. Право. Закон

 Сьогодні - День Конституції України.

Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону. Цьогоріч Україна відзначає День Конституції в умовах воєнного стану.
28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію.
Цій події передували 6 років важкої праці, консультацій, криз і домовленостей.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
З нагоди відзначення 26-ої річниці Конституції України в Опішнянській бібліотеці розгорнута виставка-перегляд "Жити за законами держави".На виставці представлено видання Основного Закону України – Конституції, а саме: Конституція України (Харків, 2021).Також експонуються видання, присвячені дослідженню історії української Конституції.





Молодші наші читачі мають змогу помандрувати океаном прав у розділі виставки,яка має назву "Знай свої права,дитино!"Адже право людини починається з прав дитини.


Серед основних прав дітей:
право на життя і здоровий розвиток
на сім’ю і турботу
на освіту
дозвілля
свободу думки
Сподіваємося, що запропонована нами підбірка книг допоможе усім бажаючим послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...