вівторок, 15 лютого 2022 р.

Ти-вічний біль,Афганістан

 «Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…»
15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
33 роки тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, В їх числі і наші земляки:Губарь Олександр Володимирович та Канівець Іван Дмитрович.80 – вважаються зниклими безвісти, 4687 – стали інвалідами.
Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.




До цієї дати в Опішнянській громаді проведено вечір-спомин "Час вибрав нас".
Під час заходу присутні ознайомилися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.
Голова Опішнянської громади Микола Різник висловили подяку всім учасникам бойових дій на території інших держав та вручив героям тієї далекої війни медалі за героїзм та мужність, проявлені під час виконання військового обов’язку і з нагоди свята.

Також в ТІЦ(Туристично-інформаційному цетрі) розміщена фотовиставка "Час вибрав нас.Афган",присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-річниці виведення радянських військ з Афганістану.




Схиляємо голову перед мужністю,бойовим подвигом та героїзмом воїнів,що пройшли через пекло афганської війни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україн...