четвер, 20 січня 2022 р.

В моєму серці Україна

 В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.



Для учнів 7Б класу Опішнянського ліцею Опішнянської селищної ради в бібліотеці провели гру-вікторину «В моєму серці Україна». Бібліотекар ознайомила школярів з історію виникнення свята – Дня Соборності України, історичними фактами про Україну. Діти пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, яка відбулася 20 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України. Також учасники заходу переглянули відеоролики «День Соборності».
Діти активно та жваво взяли участь в конкурсах:"Народ скаже.як зав'яже","Повідомлення","У світі цікавого".








Сьогоднішня гра – це інтелектуальне змагання для тих, хто насамперед любить Україну, відчуває себе українцем і хоче перевірити й поповнити свої знання про її історію, географію, народні звичаї, традиції та культуру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...