пʼятниця, 7 травня 2021 р.

Мак-як символ пам’яті

 З нагоди вшанування Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні бібліотекарі Опішнянської бібліотеки провели майстер-клас по виготовленню  з паперу квітки маку.





























  Червоний мак як символ пам’яті жертв війни вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.
Графічне зображення є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло.

Діти та їх батьки опанували техніку виготовлення паперових квітів , власноруч зробили прикрасу-символ та дізналися, чому саме мак символізує пам’ять та примирення.


Немає коментарів:

Дописати коментар

День Європи

  Щорічно у травні європейські країни відзначають День Європи, присвячений співпраці держав континенту та євроінтеграції. З 2023 року Україн...