четвер, 29 квітня 2021 р.

Магія Великодньої писанки

 Великдень не даремно називають найсвітлішим святом у році. Ми з нетерпінням і трепетом чекаємо цей день: хтось, щоб закінчити сорокаденний піст, хтось поласувати традиційною випічкою, хтось, щоб прикрасити пасхальні яйця і почути довгоочікуване "Христос Воскрес!".

Пасха належить до найстаріших християнських свят. У православній традиції Пасху вважають «царем днів», «святом усіх свят». Дні для інших перехідних свят і пам’ятних дат відраховують від Пасхи.

Чому Пасха називається Пасхою?

«Пасха» слово єврейське, означає «переходження», «переведення» (євр. «Песах» – буквально «перехід», в переносному сенсі «позбавлення»). Єврейське свято Пасхи було присвячене виходу ізраїльтян з Єгипту і звільненню їх від рабства.

При виході євреїв з Єгипту ангел, який губив єгипетських первістків, бачачи кров пасхального жертовного ягняти на дверях єврейських осель, проходив повз них, залишаючи недоторканними первістків єврейських.

Запозичення назви іудейського свята пояснюється тим, що всі трагічні події земного життя Ісуса Христа сталися перед єврейською Пасхою, а Його Воскресіння — в ніч на Пасху.

Християнська Пасха — це переведення нас хресною смертю і воскресінням Христовим від вічної смерті до життя, від землі до неба — в царство небесне.

До Великодня в Опішнянській бібліотеці розгорнута виставка-інсталяція "Магія Великодньої писанки".На виставці представлені писанки з різних регіонів України,малюнки та аплікації,виконані наймолодшими користувачами бібліотеки,література,яка висвітлює національні традиції святкування християнських свят,зокрема, Великодніх.










Запрошуємо переглянути виставку не порушуючи карантинних обмежень "червоної" зони.



Дорогі друзі,колеги,користувачі!З сердечним трепетом вітаємо Вас з Великим святом Святої Пасхи! Зустрічайте його з чистою душею і добрим сумлінням. Бажаємо Вам земних благ, духовного розвитку, душевного спокою, Божого промислу і волі у всіх справах і починаннях. Радості торжества, міцної віри і безмежної любові!

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...