четвер, 1 квітня 2021 р.

Зростай разом з книгою


Книга – це віконце, через яке діти

 бачать і пізнають світ і самих себе.

В.О. Сухомлинський

Щороку 2 квітня ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане 1967 року рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги (IBBY-International Board on Books for Young People). А дата була обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен (1805-1875). Тож, відзначаючи цю подію, ми згадуємо всі чудові твори цього дивовижного митця й оцінюємо подальші старання його послідовників. А також розуміємо, яке місце сьогодні посідає книга у вихованні та розвитку дітей.

Другого квітня один раз на 2 роки на черговому конгресі Міжнародної ради з дитячої книги письменникам і художникам вручається головна нагорода – Міжнародна премія імені Г.К. Андерсена.

   Першим лауреатом Міжнародної премії імені Г.К. Андерсена стала англійська письменниця Елеонор Фарджон у 1956 р., а 1958 премію одержала Астрид Ліндгрен із Швеції. Лауреатами Міжнародної премії стали відомі дитячі письменники Джанні Родарі, Туве Янссон, Кристине Нестлінгер, Джеймс Крюсс, Богумила Ржига, Катарина Патерсон, Тетяна Маврина та інші.


А яка радість тримати нову книжку у своїх руках! Спочатку ви не знаєте, про що ця книга. Ви опираєтеся спокусі відкрити останню сторінку. І як чудово книжка пахне! Неможливо розділити цей запах на компоненти: чорнило, клей … ні, зовсім ні. Існує особливий книжковий запах, захопливий і унікальний. Краєчки деяких сторінок будуть склеєними – так, ніби книжка ще не прокинулася. А прокинеться вона тоді, коли ти почнеш читати.


Читання – це не тільки розвиток почуттів і особистості, але й, перш за все, велике задоволення.

І саме для цього автори дитячих книжок пишуть свої рукописи.


Читайте і отримуйте задоволення від прочитаного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація книг Олени Щербань "Весільні традиції полтавських сіл:Опішня,Велика Павлівка,Тарасівка та Великі Будища" та «Триста шістдесят п’ять БОРЩиків»,

  Сьогодні до нас в Туристично-інформаційний центр з Опішнянською бібліотекою завітала Олена Щербань – відома українська етнологиня та етног...