середа, 10 березня 2021 р.

Шевченко вічно живий

 


Тарас Шевченко - син українського народу. Батько України. Він став символом волі, справедливості та витривалості для кожного громадянина України, символом українського національного руху та відродження. Саме його творчість знайшла відгук у серцях людей з кожної верстви українського суспільства, пробудила національну свідомість і гідність.
 З нагоди відзначення 207-ої річниці з дня народження великого українського поета та 160-тих роковин з дня смерті Кобзаря українського народу Тараса Григоровича Шевченка в актовому залі Опішнянської селищної ради проведено літературно-музичне свято "Шевченко вічно живий".
Захід проведено Опішнянською бібліотекою разом з учнями Опішнянського опорного закладу загальної середньої освіти I-III cтупенів.

Виступаючі намагалися донести до присутніх світ образів,думок,ідей Великого Кобзаря,розширити їх знання про життя,творчість,світогляд Тараса Григоровича Шевченка.
Власний вірш, присвячений Тарасу Шевченку, прочитала вчителька української мови та літератури Педченко Світлана Володимирівна.

Вірші Великого Кобзаря прозвучали у виконанні Костенко Варвари,Киченко Вероніки,Черкас Марії,Іващенко Наталії,Тягун Вікторії.





Глядачі переглянули театралізовану інсценівку уривку з драми  Т.Г.Шевченка"Назар Стодоля" у виконанні учнів 9А класу Опішнянського опорного закладу загальної середньої освіти I-III cтупенів.

Опішнянською бібліотекою була представлена книжково-ілюстративна виставка "Великих слів велика сила".
 По закінченню літературно-музичного свята "Шевченко вічно живий" на знак вшанування Великого Кобзаря  відбулося урочисте покладанні квітів до пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка.
Пам’ятаймо заповіт Тараса  Шевченка бути єдиною дружньою родиною!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Презентація книг Олени Щербань "Весільні традиції полтавських сіл:Опішня,Велика Павлівка,Тарасівка та Великі Будища" та «Триста шістдесят п’ять БОРЩиків»,

  Сьогодні до нас в Туристично-інформаційний центр з Опішнянською бібліотекою завітала Олена Щербань – відома українська етнологиня та етног...