четвер, 18 лютого 2021 р.

Лицарі Небесної Варти

 

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб вона не залишилася марною. Далеко не кожній людині випадає така честь, щоб сприяти втіленню кращих сподівань. А сприяння, активне сприяння в цьому - є єдина причина, по якій здійснюється це велике таїнство, дане нам Богом. Адже погодьтеся: не важливо, пливемо ми за течією чи проти, але важливо - на краще або гірше, і важливо, що рухаємося, і рухаємося по милості Божій.

20-е лютого 2014-го року стало  переломною датою цієї надії на краще для всього українського народу. Відчуваючи глибокі і тривалі приниження та відвертий гніт з боку пострадянської корупційної, кримінально-комуно-кегебістско-олігархічної химери, багатонаціональний український народ пробудився. Він встав перед тираном і не залишився у смертельної байдужості до майбутнього своїх дітей. 

11-го лютого 2015-го року, Указом Президента України № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в країні встановлено особливий пам’ятний день - «День Героїв Небесної Сотні», який відзначається тепер щорічно 20-го лютого. Це зроблено, за даними проекту DilovaMova.com, «На підтримку ініціатив громадськості та з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України», - йдеться в документі.
До Дня Героїв Небесної Сотні в Опішнянській бібліотеці розгорнута 
виставка-пам'ять "Лицарі Небесної Варти".В експозиції представлені документи , які висвітлюють події, що відбувалися на буремному Майдані, спогади про «лицарів світла та добра», а також присвячені, тим хто віддав своє життя, поетичні та прозові твори.



Опішнянська бібліотека долучилася до Міжнародної тихої акції "Ангели пам'яті".

Тиха акція “Ангели пам‘яті” вшанування Героїв Небесної Сотні, ініційована “Територією А” і Анжелікою Рудницькою відбудеться у Києві.

19 лютого об 11:00 на Алеї Героїв Небесної Сотні зберуться небайдужі. Традиційно розвісять на деревах (що стали свідками розстрілу мирних демонстрантів) паперових ангелів, запалять свічки, заспівають народні псальми.

Акція відбувається водночас у всіх великих містах України, містечках, селах. До ініціативи долучаються амбасади та українська діаспора США, Франції, Угорщини, Бельгії, Польщі, Канади, Греції, Туреччини, Кіпру, Латвії, ПАР. 

Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...