суботу, 25 липня 2020 р.

Скарби православ'я

«Благословенний Господь Ісус Христос, що полюбив Руську землю і просвітив її хрещенням святим»

(Повість минулих літ)

 28 липня в Україні  щорічно на державному рівні відзначається православне свято - День хрещення Київської Русі – України. 

 Саме цього дня Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності. 988 р. він успішно запровадив християнство як державну релігію. Але до цієї важливої в нашій історії події лежав дуже довгий і тернистий шлях. Християнство – як і ряд інших сучасних світових релігій є одним із напрямків духовного повороту в історії людства.


З нагоди цієї визначної події  Опішнянська бібліотека  розгорнула книжкову виставку "Скарби православ'я" . Виставка висвітлює історичну знакову подію для всього українського народу, містить багато православних книжок з матеріалами першоджерел.


Книжкова виставка представляє близько 20 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі. 

Хрещення Русі – це   велика подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та звернула їх погляди до справжніх цінностей та віри в  Бога.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікаве і корисне про природу

  20 квітня в Україні відзначається День довкілля. Наша Планета – наш дім, прекрасний і неповторний. Нам необхідно піклуватися про нього, д...