середу, 7 лютого 2018 р.

Година пам'яті "На Аскольдовій могилі поховали їх..."


О Боже наш добрий
З високого неба
Молитву сьогодні
Заносим до тебе
За тих, що боролись
При станції Крути
За нашу Державу
І з ворогом лютим,
Що в битві цій впали
В цю зиму криваву...

Січень 1918 року в житті України ознаменувався двома подіями: Проголошенням Українською Центральною Радою IV Універсалу, за яким Українська Народна республіка стала самостійною і незалежною, і бій під містечком Крути.
Бій під Крутами - став символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. З метою вшанування пам'яті загиблих під Крутами працівники Опішнянської масової бібліотеки спільно з радою Ветеранів провели годину пам'яті "На Аскольдовій могилі поховали їх..." (до 100-річчя битви під Крутами), яка відбулася в Територіальному центрі соціальної адаптації. 
Розпочала захід Дудник Г. Д. (адаптолог Територіального центру) поетичними рядками П. Тичини "Пам'яті тридцяти". Працівники бібліотеки (Палій Є. І., Киричок В. Г.) ознайомили слухачів із хронологічними подіями бою, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Присутні переглянули матеріали книжкової виставки "Їх оплакують роси у лузі..." (виставка-вшанування до 100-річчя битви під Крутами). 




ЗБЕРЕЖЕМО ІСТОРИЧНУ ПАМ'ЯТЬ СВОГО НАРОДУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікаве і корисне про природу

  20 квітня в Україні відзначається День довкілля. Наша Планета – наш дім, прекрасний і неповторний. Нам необхідно піклуватися про нього, д...