середу, 21 лютого 2018 р.

20 лютого - День пам'яті Небесної сотні

Картинки по запросу небесна сотняА сотню вже зустріли небеса...
Летіли легко, хоч Майдан ридав...
І з кров'ю перемішана сльоза...
А батько сина ще не відпускав...
Й заплакав Бог, побачивши загін:
Спереду - сотник, молодий, вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній - сивий-сивий...
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло...
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла.
Людмила Максимлюк
21.02.2014 р.

Задля вшанування Героїв Небесної Сотні в Опішнянській масовій бібліотеці підготовлено експозицію сучасних видань "Майдан на сторінках книг" для ш. к. ч., що висвітлюють трагічні події на Майдані під час Революції Гідності. Палій Є. І. (бібліотекар) ознайомила користувачів з новими виданнями: М Матіос "Приватний щоденник", М. Рудневич "Я з Небесної Сотні" та іншими творами.





Киричок В. Г. (зав. бібліотекою) провела екскурс іторичним хронометром подій "Смілива, горда, вольова, Небесна Сотня, ти жива"(7-9 класи). 
18-20 лютого 2014 року було поранено більше як 1000 людей, загинуло понад 100 протестувальників. Сьогодні ми їх називаємо Небесною Сотнею - українці, які загинули в Києві на Майдані, вулиця Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом. 
До уваги користувачів представлена виставка "Два століття - одна війна". Минають роки від трагічних подій на Майдані, але, на превеликий жаль, Небесною Сотнею не закінчився біль і страждання України. Сьогодні йде боротьба за нашу Україну. Нашими воїнами пишається весь народ, бо в їхніх серцях горить вогонь до рідної країни. Захищаючи рідну землю від ворога, вони віддають найдорожче - своє життя.



Працівники Опішнянської бібліотеки (Киричок В., Палій Є.) започаткували акцію "Подаруй воїну життя. Пластик не викидай, а на протези збирай". Юні читачі, простягнувши руку допомоги тим, хто цього потребує, вчаться співчувати, не бути байдужими до людського життя.










Немає коментарів:

Дописати коментар

Цікаве і корисне про природу

  20 квітня в Україні відзначається День довкілля. Наша Планета – наш дім, прекрасний і неповторний. Нам необхідно піклуватися про нього, д...