пʼятницю, 4 серпня 2023 р.

ПРО НАШИХ УЛЮБЛЕНЦІВ ПУХНАСТИКІВ-МУРКОТУНІВ

 Котолюби всього світу щорічно об'єднуються 8 серпня, адже саме в цей день відзначається Всесвітній день кішок. Свято на міжнародному рівні відзначають з 2002 року з ініціативи Міжнародного фонду захисту тварин.

Коти — це чарівні та загадкові тварини, які завжди привертають нашу увагу. Вони мають безліч цікавих властивостей та особливостей, які роблять їх унікальними між іншими свійськими тварин. Від того, що коти можуть бути правшами і лівшами до того, як вони здатні розпізнавати емоції людей — наші маленькі чотирилапі друзі завжди здивують нас своїми здібностями.











До Всесвітнього дня кішки ми підготували каскад цікавих повідомлень "ПРО НАШИХ УЛЮБЛЕНЦІВ ПУХНАСТИКІВ-МУРКОТУНІВ" та книжкову виставку "Муркотливий книгобум".
Цікаві факти про котів:
-Коти сплять у середньому 70% доби – більш як дві третини свого життя.
-У кожного кота свій унікальний відбиток носика – це як відбитки пальців у людей.
-В Японії є Храм кішок, побудований на честь 7 котів, які в 17 столітті служили японським воїнам.
-Коли у древнього єгиптяниниа вмирала кішка, вся родина сумували і голила собі брови.
-Коти дуже чутливі до вібрацій і можуть відчути землетрус на 15 хвилин раніше від людей.
-Найпопулярніша порода котів у світі – перська. Після них ідуть мейн-куни та сіамські.
-Вуха кішки складаються з 20 м'язів.
У День кішки люди віддають данину вдячності цим тваринам за їхні заслуги та демонструють їм своє шанування і любов. Метою свята є не тільки вшанування пухнастих домосідів, але й привернення уваги до проблеми безпритульних котів і кішок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великоднє деревце

  Друзі!Ви ще маєте час для виготовлення великоднього деревця разом з своєю дитиною. Пропонуємо вам ідею поробки на Великдень своїми руками ...