середа, 14 червня 2023 р.

5 атмосферних книг, які найкраще читати влітку

 Улітку завжди хочеться читати більше, ковтаючи книги, ніби солодке літнє повітря. 



Який ваш улюблений автор? Про що була остання книга, яку ви прочитали? Що ви зараз читаєте? Якщо вам нема чого відповісти на ці питання і вони змушують вас червоніти, пора брати ситуацію в свої руки. І літо для цього – ідеальний час.

Ми зібрали добірку "літніх" книжок, які читаються легко, на одному диханні. 

        Дженні Колган «Маленька книгарня щастя»



Бібліотеку, в якій багато років працювала Ніна, розформовують. Дівчина втрачає улюблену роботу, що є сенсом її життя. Адже, вона не уявляє себе без книжок. Що робити? Боротися за місце під сонцем, напитуючи вакансії бібліотекаря в натовпі таких самих шукачів? А може, набратися сміливості та нарешті спробувати втілити давню мрію – відкрити власну пересувну книгарню? І можливо десь за рогом на Ніну чекають нова домівка, нові друзі та, навіть, кохання всього її життя.

Люко Дашвар "Село не люди"

"Село не люди" (2007) — бестселер популярної української письменниці Люко Дашвар, яка була справжньою зіркою української літератури у 2000-х роках. "Село не люди" — її дебют: яскрава, смілива, відверта історія про українську "Лоліту" в селі. Головна героїня роману — 13-річна Катерина (символічне ім’я для української літератури), яка закохується в одруженого чоловіка Романа, батька її однокласника Олександра. Ці почуття призводять до трагедії, а оточення звинувачує в усьому Катерину. Безумовно, це роман не тільки про кохання, а й про ненависть — але ці почуття часто ходять поруч.

Євгенія Кузнєцова "Спитайте Мієчку"
Одна з найпрекрасніших новинок минулого року, яка точно не залишить байдужим читача. У центрі дебютного романа Євгенії Кузнєцової — історія двох сестер, Соломії та Лілічки, тридцятирічних дівчат, які опинилися в якомусь сенсі на роздоріжжі і приїхали на літо у родинний будинок до своєї бабусі Теї, щоб перепочити, подумати і, можливо, розпочати нове життя. Згодом у будинку з'являться індійська кузина, розгублена мама Соломії і Лілічки, чужа дитина, навіть рудий кіт без імені — всі на порозі змін. "Спитайте Мієчку" – неймовірно поліфонічна історія: це і роман про кохання; і зворушлива історія про міцні родинні зв'язки, та цілком особливі взаємини братів і сестер, і роман-пошук себе. До слова, авторка Євгенія Кузнєцова захистила дисертацію з магічного реалізму — магія дійсно відчувається в кожному рядку цього дивовижного роману.

Маркус Зузак «Крадійка книжок»

        «Крадійка книжок» — це книга, пронизана         людським горем і відчаєм, це книжка про важку     боротьбу і страшні втрат. Тут розповідається про     Голокост часів Другої Світової війни і вплив         тоталітарного режиму на людей. А ще – про книги.

Головна героїня - дев'ятирічна дівчинка Лізель Мемінгер.  А ще тут є й інший головний герой – Смерть. Саме з його вуст (бо Смерть тут чоловічого роду!) – і ведеться розповідь. Саме Смерть висловлює свій погляд на світ і людей, яких йому зовсім не шкода, адже він  просто «виконує свою роботу»…

Ця книга екранізована 2013 року за участі британського режисера Браяна

                     Ден Браун «Код Да Вінчі»


«Код да Вінчі» — одна з найпопулярніших книг світу Її  переклали на 44 мови світу, і вже за перший тиждень продажів вона посіла перше місце у списку «Нью-Йоркських бестселерів».

Тут розгортається інтрига, пов’язана із найбільшою загадкою людства: походженням, народженням і смертю Ісуса Христа. Відповіді на ці загадки шукають учений Роберт Ленґдон та його супутниця, криптограф Софі.

Усе починається із загадкового вбивства куратора Лувру, і шукаючи вбивцю, Роберту і Софі вдається розгадати ряд закодованих таємниць, підказки до яких заховані у творах Леонардо да Вінчі.

Завітайте до бібліотеки та оберіть собі книгу,яка вам сподобалася.










Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...