пʼятниця, 8 жовтня 2021 р.

Рідна земле моя-ти козацькою славою щедра!

До Дня українського козацтва та Дня захисника України, що відзначається в Україні 14 жовтня, працівниками  бібліотеки представлена  книжкова виставка «Рідна земле моя-ти козацькою славою щедра», присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького та історії виникнення козацтва в Україні.





Про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди  можна дізнатися зі сторінок  історичної,  художньої та довідкової  літератури. Читачі можуть ознайомитися з книгами, які дозволять зануритись у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.
  Не випадково, свято українського козацтва співпадає з Днем захисника України.   На книжкових полицях  виставки   експонуються  матеріали про подвиги воїнів-захисників, які   і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи  кордони від ворогів.
         Бажаючих ознайомитися з виставкою запрошуємо до бібліотеки! 
Також сьогодні учні 4 класу Опішнянського ОЗЗСО І-ІІІ ступенів прийнялу участь в літературно-розважальній грі-квесті "Пропала булава",присвяченій Дню українського козацтва та Дню захисника та захисниць України.Два курені "Козаки" та "Україна" вели пошуки козацької булави.На їхньому шляху було безліч перешкод,але вони все здолали.Справжні козаки та козачки-розумні,сильні,хитрі та спритні.













Сподіваємося,що козачата весело та пізнавально провели час.

Немає коментарів:

Дописати коментар

На гостини до бібліотеки

  Сьогодні до нас на гостини завітали першокласники Човно-Федорівського закладу середньої освіти І-ІІІ ступенів. Дітки цікаво та з користю п...