пʼятницю, 9 березня 2018 р.

204 роки від дня народження Т. Г. Шевченка

Кобзарем його ми звемо,
так від роду і до роду:
кожний вірш свій і поему
він присвячував народу...
(М. Рильський)

Минуло понад 204 роки від дня народження Т. Г. Шевченка - справжнього генія, ім'я якого стало символом України. Він став для українців знаковою постаттю, взірцем мужності, патріотизму, великого таланту, сили духу, тому й сьогодні його слово живе серед нас. Талант Т. Г. Шевченка був спрямований на служіння народу, його душа була сповнена великої любові до Батьківщини. Безсмертне ім'я великого українського поета і художника відоме скрізь, як ім'я людини, що віддала своє життя боротьбі за свободу українського народу.
Працівники Опішнянської масової бібліотеки підготували розгорнуту літературну виставку "Щоденно читаю цю священну книгу, вже напам'ять її знаю". На виставці представлений "Кобзар" різних років видання. Найбільш привертає увагу "Кобзар" 1951 року видання.



Після смерті поета накопичений величезний інформаційний матеріал про його життя і творчість. Видані цікаві спогади сучасників, літераторів, істориків, етнографів. У цих спогадах по крихітках відтворюється живий і неповторний образ Тараса Григоровича Шевченка.





Запрошуємо до Опішнянської масової бібліотеки усіх, хто зацікавився цією темою.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Великоднє деревце

  Друзі!Ви ще маєте час для виготовлення великоднього деревця разом з своєю дитиною. Пропонуємо вам ідею поробки на Великдень своїми руками ...