середу, 16 червня 2021 р.

10 атмосферних книг, які найкраще читати влітку

Вирушаєте у мандри і не знаєте, яку книжку обрати для читання у дорозі? Розриваєтеся між бажанням провести спекотний літній вечір з друзями і зануритися у читання захопливого роману? Шукаєте твір, який ідеально пасував би до морського узбережжя і вашого відпочинку?

 Є кілька чудових і безпрограшних варіантів, як поєднати найкращі літні локації і читання.

Книги – це справжнісінька дієва «зброя», диво, здатне кардинально змінити погляди людини.

 В Опішнянській бібліотеці Ви можете ознайомитися з  книгами, які змінюють життя на краще – 10 видань, що надихають, вчать думати інакше.

 

1. “Кульбабове вино” 

Рей Бредбері

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/thumb/2/2c/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B5_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE.jpg/250px-%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%8C%D0%B1%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%B5_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE.jpg


Цей роман відомого фантаста XX ст. вважають автобіографічним. Він складається з низки історій, що відбулися в маленькому містечку за три літніх місяці з братами, їх родичами, сусідами, друзями, знайомими.


2. “Фієста. І сонце сходить”

 Ернест Гемінґвей

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/b/bf/%D0%86_%D1%81%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5_%D1%81%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D1%8C._%D0%9E%D0%B1%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0.jpg


Роман заснований на реальних подіях, які відбувалися в житті автора. Він змальовує післявоєнне “втрачене покоління” 1920-х років – людей, які розчарувалися у світі і втратили сенс життя. Свою гіркоту й зневіру вони намагаються забути в алкоголі й безладних розвагах, шукають відради на вулицях нічного Парижа, на природі в Піренеях, на боях биків у Памплоні. Їм зостається лише святкувати, поки триває фієста, і щоразу сподіватися нового світанку.

 

3. “Тореадори з Васюківки”

 Всеволод Нестайко

 https://upload.wikimedia.org/wikipedia/uk/8/8a/%D0%9E%D0%B1%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B0_%D0%A2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%80%D0%B8_%D0%B7_%D0%92%D0%B0%D1%81%D1%8E%D0%BA%D1%96%D0%B2%D0%BA%D0%B8.jpeg


“…На другий день наша дружба з Явою була ще більше скріплена. Так би мовити, кров’ю. Бо дід Салимон поділився своїми враженнями про фараонську піраміду з нашими батьками. І батьки наші зробили нам чотириста двадцять восьме серйозне попередження по тому місцю, про яке при дівчатах не говорять”.
Мабуть, “Тореадори з Васюківки” не читав хіба що лінивий. Адже, хоч це і дитячий роман, перечитувати його можна безкінечну кількість разів – і в 9, і в 19, і в 90 років! Неймовірні та веселі пригоди Яви та Павлуші точно подарують вам хороший настрій та зарядять позитивом на все літо.

4."Це Далі"

    Кетрін Інґрем

 https://starylev.com.ua/files/books/this_is_dali_0.png 

«Усе відверто нормальне викликало у Далі лють». Ймовірно, якщо ти геній (для себе чи для світу), тобі дозволено все і навіть більше. Цей, м’яко кажучи, дивакуватий митець з підкрученими вусами відомий чи не кожному. Та що ми насправді про нього знаємо? Кетрін Інґрем відсилає нас до витоків, пропонує зазирнути глибше й дізнатися більше.
 Про що ця книжка? Про Короля-Дитя, незрозумілого, егоїстичного й ексцентричного генія-сюрреаліста, про Кадакес як магічне місце, що сформувало Далі, про шаленство як основний творчий метод, про найрізноманітніші впливи – від знайомства із «місцевою відьмою» Лідією Ноґерес, захоплення кінематографом до «Тлумачення сновидінь» Фройда, – і про його Королеву, дружину Ґалу, головну опору життя цього митця-вередуна. А ще це непогана нагода не лише розширити свої уявлення про сюрреалізм, який фактично став тотожний імені Сальвадора Далі (принаймні за його життя), але й дізнатися, наприклад, про те, що добре всім відомі льодяники «Чупа-Чупс» і досі продаються в обгортках із дизайном від Далі.

5."12 неймовірних жінок: про цінності, які творять людину"

 https://starylev.com.ua/files/books/12_women_0.png
У лютому 2016-го Мар’яна Савка у «Львівській копальні кави» провела публічне інтерв’ю з телеведучою Ольгою Герасим’юк. Ця розмова стала першою в серії публічних бесід «12 неймовірних жінок про цінності, які творять людину», що відбувалися щомісяця протягом 2016 – початку 2017 року. Мар’яна Савка називає жінок «рушійною силою суспільства», а тому запросила до відвертої розмови героїнь, чий досвід і моральні орієнтири можуть бути цікавими й іншим. Фокус кожної бесіди – одна з цінностей, що є визначальною для гості Мар’яни Савки: толерантність, рівність, милосердя, вдячність, любов…
 Ця дуже стильна, близька по духу до «theUKRAINIANS», книжка стала своєрідним переосмисленням усього проговореного. Тільки берешся за неї – як непомітно для себе вже перегортаєш останню сторінку. Ці розмови захочеться перечитувати знову і знову. Попри їхній особистісний характер, попри те, що в кожному інтерв’ю так багато самої героїні, її долі та її історій, вони зачіпають, змушують переживати і відчувати, а ще – змінюватися. Як будете читати «12 неймовірних жінок», обов’язково прихопіть нотатник або олівчик, бо повз деякі думки пройти ніяк не вийде: «[Вдячність] – це та сама любов, яка не дає твоєму серцю зачерствіти».

6."Ганнуся. У гості до лісовика"

    Володимира Рутківського

 https://starylev.com.ua/files/books/Gannusia_Lysovik_0.png
 неодмінно припадуть до смаку усім, хто полюбляє проводити літні канікули у селі в бабусі та дідуся або ж просто на природі. Тут юна героїня разом зі своїми друзями вчиться варити варення, знайомиться з лісовими мешканцями і навіть допомагає впіймати злочинця.


7."Місто"

     Валер’ян Підмогильний

  


Головний герой твору Степан Радченко приїздить до Києва разом із друзями приїздить на навчання. Хлопець марить «завоюванням» столиці, як і інші юнаки та дівчата, котрі тисячами потягнулися з села до міста у 20-х роках минулого століття.
Гарячий роман для гарячого літа: ідеальний для читання на пляжі, у парку, в улюбленому ліжку.Це історія про місто, село та секс, про спокуси, можливості та пошуки себе.
Гарантоване нове знайомство з класичним текстом української літератури. Ілюстрації від Максима Павлюка та Лєри Схємки.

8."Моя бабуся просить їй вибачити"
    Фредрік Бакман

 

Книжка «Моя бабуся просить їй вибачити» стала бестселером у США, Німеччині, Норвегії, Ісландії, Південній Кореї та Японії.

Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена – якщо вважати шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще бабуся для Ельзи найкращий – і єдиний – друг. Щоночі Ельза ховається
від світу в бабусиних історіях про Країну-Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не
мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й залишається жити лише в листах,
написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, – ось тоді й починається найбільша
Ельзина пригода… «Моя бабуся просить їй вибачити» – книжка про життя: сумне й смішне, болюче й захопливе водночас, а також про одне з найважливіших прав людини – право бути інакшим.


9."Троє у човні,якщо не рахувати собаки"
    Джером К. Джером


 
Повість Джерома К. Джерома про трьох нерозлучних друзів, які подорожують човном по Темзі, смішить людей уже понад 200 років. Гарріс, Джей і Джордж вирішують відпочити від міської метушні, але, як незабаром з’ясовується, не все так просто. Будь-яка дрібниця – починаючи від зборів і закінчуючи спробою відкрити бляшанку з консервами, – може стати причиною кумедних пригод. А коли в човні, крім трьох завзятих джентльменів, присутній ще й вкрай енергійний фокстер’єр, веселощі гарантовано, особливо читачам.


10."Дівчина у потягу''

    Пола Гоукінз


 https://bookclub.ua/images/db/goods/k/39309_59752_k.jpg

Рейчел щодня сідає на той самий потяг. Проїжджаючи повз затишні приміські будиночки, вона щодня бачить подружню пару, яка снідає на веранді. Рейчел подобається спостерігати за ними, адже їхнє життя видається їй більш радісним, ніж її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, жінку спіткає дещо приголомшливе. У поліції Рейчел не повірять…  

Де читати влітку: підіть у парк чи виїдьте на пікнік за місто; прихопіть із собою друзів, килимок, фрукти, сидр, твістер, фризбі, а ще книжку.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Великоднє деревце

  Друзі!Ви ще маєте час для виготовлення великоднього деревця разом з своєю дитиною. Пропонуємо вам ідею поробки на Великдень своїми руками ...