субота, 22 червня 2024 р.

Атмосферні книги для читання влітку

 Літо — це прекрасна пора для того, щоб бодай трішки перезавантажитися.Доповнити відпочинок та зробити його корисним вам допоможе книжка.




Ми підібрали кілька варіантів як для дорослих так і для юних книголюбів.

Тож пропонуємо:
📚📚Атмосферні книги для дорослих
📖«Кульбабове вино» автор Рей Бредбері
Літо 1928 року...Містечко Ґрінтаун... Як цікаво жити, коли тобі лише 12... Можна ночувати у дідовій вежі, бігати у тенісних туфлях-легкоступах, вести облік повсякденних подій і нових відкриттів, побачити справжню Машину щастя, а ще... а ще...
📖 "Усі квіти Парижа" Сари Джіо
Керолайн прокидається в паризькій лікарні, нічого не пам’ятаючи про своє минуле, і з подивом дізнається, що жила нецікавим життям у просторій квартирі на березі Сени...
📖"Твій погляд, Чіо-Чіо сан" Андрія Любки
Психологічний трилер.П’яний суддя на пішохідному переході збиває на смерть молоду жінку і, ясна річ, без особливих зусиль уникає покарання. Але чоловік збитої – не з тих, кого можна купити чи залякати, він краще втратить усе, та ...
📚📚 Що почитати влітку юним книголюбам?
📖Джуді Муді МакДоналд Меґан
Історія про дівчинку Джуді, яка чекає на своє найцікавіше літо, але всі її плани йдуть шкереберть...
📖Джури(Тетралогія) Володимира Рутківського
Пригоди двох вірних друзів – Грицика і Санька, джур сміливого вивідника Пилипа Швайки під час зародження українського козацтва; захист рідних земель від татарських набігів та опір польсько-литовським панам.
📖Сага про Енн із Зелених Дахів Люсі-Мод Монтгомері
Вісім романів у неперевершених, плавних і дуже органічних перекладах Анни Вовченко порадують читачів від молодших підлітків до… їхніх батьків.
Бажаємо приємного читання!

Чарівне зілля зелених свят

 У 2024 році два свята Трійцю й Івана Купала християни східного обряду відзначатимуть в один день – 23 червня.








Трійцю, або ж Зелену неділю ще називають П’ятидесятницею, відзначають на 50-й день після Великодня.
У Зелену неділю існує традиція прикрашати оселю. Загалом історія Зелених свят сягає епохи язичництва та рослинного культу. Здавна вірили, що трави на Трійцю набувають цілющої сили.
Свято Івана Купала здавна мало особливий сенс та було уособленням єднання з природою. Було заведено плести вінки, ворожити, виходити на нічні купання, стрибати через багаття та шукати таємничу квітку папороті.
З нагоди свят в Туристично-інформаційному центрі з бібліотекою представлена народознавча виставка "Чарівне зілля зелених свят"

субота, 8 червня 2024 р.

Літо з бібліотекою

 Привіт!

Не знаєш як провести своє дозвілля влітку?






Тоді тобі,безумовно,треба завітати до Туристично-інформаційного центру з Опішнянською бібліотекою де створений простір для вільного спілкування з друзями, однолітками.У нас ти можеш дивитися різноманітні фільми(для наймолодших користувачів щодня працює Мульт-салон), користуватися всесвітньою мережею Інтернет, читати, грати в настільні,рухливі та пізнавальні ігри, займатися різними видами прикладної творчості.
Ми завжди раді вас бачити🙂🙂🙂

Планета ОКЕАН

 8 червня – Всесвітній день океанів (World Ocean Day)

Всесвітній день океанів – день, який дає привід нагадати про те, що Світовий океан є колискою життя на нашій планеті, 70% якої вкрито водою, ресурси океану – запорука розвитку і подальшого існування людської цивілізації, його простори – арена світової торгівлі. Роль Світового океану в регулюванні клімату є системоутворюючою, його води – один з основних поглиначів вуглекислого газу.







Сьогодні в Туристично-інформаційному центрі з Опішнянською бібліотекою відбулася пізнавально-розважальна експедиція «Планета ОКЕАН».Під час "мандрівки" діти здійснили неймовірну подорож і поринули у загадковий світ океанічних глибин. 🐳🐬🐟🐡🦀🦑

субота, 1 червня 2024 р.

Мрії дітей незламної України

 Вітаємо всіх маленьких відкривачів світу, допитливих дослідників та малюків-винахідників! Нехай ваші дитячі дні будуть сповнені радістю і відкриттями, а ви завжди знаходите щось нове й цікаве. Нехай ваші серця б'ються в такт ритму щасливих моментів, а кожна посмішка світить як маленьке сонечко. І нехай завжди поруч будуть батьки, готові обійняти вас і захистити від будь-яких турбот.


































Вже стало доброю традицією щорічно в Міжнародний день захисту дітей малювати малюнки на асфальті.
Цього року арт-акція мала назву «Мрії дітей незламної України»
Мріємо,діємо,відпочиваємо,наближаємо ПЕРЕМОГУ!💙💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Атмосферні книги для читання влітку

  Літо — це прекрасна пора для того, щоб бодай трішки перезавантажитися.Доповнити відпочинок та зробити його корисним вам допоможе книжка. ...